5. Kracht van leefstijl in de wijk

Wijkteammedewerkers en -begeleiders begeleiden wijkbewoners en cliënten in hun vraag en behoefte aan ondersteuning. Hierbij gaat het ook om mensen met een psychische kwetsbaarheid die in de wijk herstellen. De wijkteammedewerker volgt de wijkbewoner in zijn vraag. Maar wat als je je zorgen maakt over iemands leefstijl? Hoe ga je daarmee om en hoe maak je een wijkbewoner bewust van de relatie tussen leefstijl en (on)gezondheid? Hoe daag je een inwoner uit om met leefstijl te werken aan zijn eigen herstel?
Het programma Winst met Leefstijl van Charly Green laat u zien welke attitude, technieken en beïnvloeding van omgevingsfactoren bijdragen tot verandering. Door op deze wijze aan de slag te gaan wordt veranderen leuk en effectief. Een hulpmiddel hierbij is het digitale programma www.leefstijlinbeeld.nl.

In deze introductiecursus krijgt u informatie over: 
  • krachtgericht werken volgens het Strengths Model van Charles Rapp
  • het aansluiten bij de ander (presentie) en vandaaruit komen tot motiverende gespreksvoering
  • hoe leefstijl bij kan dragen tijdens een proces naar herstel
  • het programma leefstijlinbeeld.nl
  • handvatten over aansluiten en uitdagend coachen door middel van oefenen tijdens deze introductiedag.
Doelgroep
Medewerkers van buurt- en wijkteams, hulpverleners van organisaties als woningbouwverenigingen, RIBW’s, ggz, maatschappelijke opvang en gehandicaptenzorg die wijkbewoners en/of cliënten begeleiden. Daarnaast is de cursus interessant voor consultants van bijvoorbeeld re-integratiebedrijven.

Wenst u meer informatie over dit programma te ontvangen?

500 tekens over

Uw gegevens

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 –